Rozenpriëlen opgeknapt De twee rozenpriëlen in het huispark zijn gereinigd en voorzien van een nieuwe goudverf. De priëlen, een ontwerp van landschapsarchitect Michael van Gessel, zijn in 2009 geplaatst. Het smeedwerk werd voorzien van bladgoud; een speciale klus waarvoor de priëlen moesten worden omsteigerd en ingepakt om een geschikte temperatuur te kunnen realiseren. Het zag er na oplevering fantastisch uit maar in de loop der jaren is de kwaliteit verminderd. Regenwater dat op de strippen blijft liggen en groene aanslag, veroorzaakt door schaduwwerking van omliggende bomen en struiken, tasten het bladgoud aan. Daarnaast beschadigen vogels met hun nagels het bladgoud. Er is voor gekozen om de rozenprielen te voorzien van een goudverf die beter bestand is tegen de elementen.

Schenking portret Tijdens een bezoek aan het echtpaar Van Heeckeren van Kell in Ruurlo kreeg stichtingsvoorzitter Van den Wall Bake van hen een portret van Sophia van Heeckeren van Kell. Sophia trouwde in 1808 met de laatste graaf Van Wassenaer Obdam. C.H. Hodges, de societyschilder van toen, gaf haar portret dezelfde afmetingen als het portret van haar echtgenoot, dat hij al jaren eerder had gemaakt. Helaas ging dit laatste portret tijdens de bevrijding van Delden verloren door een granaatinslag in de noordtoren van het kasteel. Dankzij deze genereuze schenking bezit Twickel nu opnieuw een prachtig portret van Hodges.

Voorzitter J.M. van den Wall Bake en J.D.C. baron van Heeckeren van Kell.

Albert Naardin bij het opgeknapte onderstel.

Kanon rust op hout van Twickel Eikenhout van het landgoed Twickel heeft in Zeeland een bijzondere bestemming gekregen. Het is gebruikt voor het bouwen van een nieuw onderstel (rolpaard) voor een kanon. Het oude onderstel verkeerde in slechte staat. Albert Naardin, een gepensioneerd werktuigbouwkundige die van Delden naar Middelburg is verhuisd, heeft het onderstel opgeknapt. Hij bestelde het hout bij Twickel en is in zijn werkplaats een jaar bezig geweest met het maken van de onderdelen. Er was wel een kraan nodig om de oude loop bovenop het nieuwe onderstel te plaatsen. Het kanon staat voor het voormalige huis van de opper-equipagemeester van de VOC in Middelburg, waar Albert en zijn vrouw ook hun appartement hebben.