Pagina 4 zomer 2015

rondom Twickel actueel
Voorzitter Derk Rouwhorst en Tineke Lantink- Noltes.

De Eschmolen heeft 500 Vrienden De Stichting Eschmolen Delden mag zich verheugen op groeiende steun. Tijdens één van de twee geslaagde vriendenbijeenkomsten in restaurant ’t Hoogspel werd mevrouw Tineke Lantink – Noltes als 500-ste vriend verwelkomd. De vrienden dragen gemiddeld 17 euro per jaar bij, een duidelijk teken van het grote draagvlak voor herbouw van de in 1959 afgebrande korenmolen. In overleg met de gemeente en Stichting Twickel zijn inmiddels de bouwlocatie en toegangsweg bepaald. Het bestuur is zeer gelukkig met de toezeggingen van Twickel de grond beschikbaar te stellen en garant te staan voor het groot onderhoud. Voor de herbouw is een eigen bijdrage van 4 ton en 1,5 miljoen euro subsidie nodig. De provincie Overijssel heeft bij monde van gedeputeerde Hester Maij 100.000 euro toegezegd.

Bosuil vliegt weer Noodgedwongen kon hij enkele maanden niet van zijn vrijheid genieten maar de bosuil die in januari werd gered uit prikkeldraad, is – gezond en wel – weer vrijgelaten. Medewerker Gerben Olde Nordkamp van de bosploeg zag de uil hangen aan het prikkeldraad en bevrijdde hem uit deze benarde positie. Met een gapende wond in een vleugel is de uil overgebracht naar een roofvogelopvangcentrum in Barchem, waar hij kon revalideren. Op dezelfde locatie als waar de bosuil werd aangetroffen, is hij eind april door Gerben vrijgelaten. Over het wel en wee van de uil werd door Twickel verslag gedaan via Twitter (@kasteeltwickel). Tientallen van de inmiddels 1600 volgers lieten hun betrokkenheid blijken door te reageren en het bericht massaal te delen. Eind goed, al goed.

Kerkdienst in de openlucht Een bijzondere kerkdienst op zondagochtend 19 april in Hof te Dieren. In het kader van de viering van 70 jaar bevrijding organiseerde de Raad van Kerken een oecumenische dienst in de openlucht. De locatie was bewust gekozen want op deze historische plek werd begin 13-e eeuw het eerste Christelijke kerkje van Dieren gebouwd. Met 300 aanwezigen was de belangstelling groter dan verwacht. De dienst had als thema ‘vrede’ en werd begeleid door een koor.