pagina 19 4 1998 tijdschrift

Voor elk wat wils Receptenboeken van M.A.M.A. van Heeckeren van Wassenaer, Huisarchief Twickel, inv.nr. 1914. Foto: J. Mulder. MERRY CHRISTMAS! VIEUX DOELEN. Menukaart voor M.A.M.A. van Heeckeren van Wassenaer, kerstfeest 1923. Huisarchief Twickel, inv.nr. 1913. Foto: J. Mulder. Vegetarischer Braten 3-4 personen Man lasse eine mittelgrosse fein geschnittene oder zerriebene Zwiebel in Buter oder Palmin (palmolie) glasig werden aber nicht braiinen, fiige Zalz, 2 Eier, Semmelbrosel, nach geschmack gekochter geriebene Kartoffeln, fein gewiegte Pilze, geschalte, klein geschnittene Salzgurken, Tomatenpuree und etwas Suppenwurze zu der gekochten Griitze (grutten), (1/2 kg. mit 11. wasser) forme aus der Masse einen Braten, bestreue ihn mit Semmelbroselen und brate in Palmin oder Butter unter offterem Begiessen mit Butter oder saurem Rahm schon braun (etwa 1 Stunde). Konijn met Kool Het konijn wordt aan stukken gesneden en in een koekenpan goed gaar gebraden met zeer veel boter en dan met de kool (witte, die al goed gaar is) vermengd en mag wel een uur samen gestoofd. Dit is ook heel lekker met patrijs in plaats van konijn.