Pagina 16 winter 2016

Ladies en Vrienden zij aan zij tijdens Natuurwerkdag

 

Op zaterdag 5 november staken in heel het land vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens de Nationale Natuurwerkdag. Ongeveer 35 Vrienden van Twickel streken neer in het Schijvenveld. En zij kregen hulp uit onverwachte hoek.

De omstandigheden waren niet echt ideaal. Het Schijvenveld was extra drassig door de langdurige regen van de nacht ervoor. Veel invloed op het humeur had dit niet. Goed gemutst en gekleed melden de 35 Vrienden zich om 09.00 uur aan de rand van het Schijvenveld, een waardevol natuurgebied.

Hier werden ze door bestuurslid André Luttikhedde hartelijk welkom geheten en kregen ze uitleg over de te verrichten werkzaamheden. Ook was er een waarschuwing: “papieren, autosleutels en telefoontjes zorgvuldig opbergen in de kleding”, want iets verliezen in het veld staat bijna gelijk aan onvindbaar.

Vervolgens verspreidde de groep zich met zaag en knipschaar om de heide te schonen van opslag van grove dennen en berken. Natuurlijk was voorzitter Eduard van Emmerik van de Vrienden ook weer van de partij maar nu vergezeld van zoon Robbert en de kleinkinderen Lars (10 jaar)

en Thijmen (6 jaar). Als volleerde

‘opschonertjes’ hanteerden ze de
grote houten tang. Hun aanwezigheid past bij de doelstellingen van de Natuurwerkdag. Jong en oud bewust maken van de schoonheid van de natuur. Lars liet weten te genieten van de werkzaamheden maar later liever cabaretier of programmeur te willen worden.
Onverwachte hulp kregen de Vrienden van een zestal leden van de ‘Ladies Circle Twente’. Mirjam Korthorst, sinds twee jaar lid van de Vrienden, had vijf collega-Ladies uitgenodigd. Mirjam: “We zijn een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Ons motto is Vriendschap en Service en jaarlijks stropen we enkele keren onze mouwen op, om ons in te